Battery Box

Laad uw e-bike accu veilig op met de Battery-box en beperk de gevolgschade bij ontbranding.

Battery Box

Laad uw E-bike accu veilig op met de Battery-Box en beperk de gevolgschade bij ontbranding.

Ontdek de Battery Box

Zonder toezicht veilig laden

De Battery-Box is geschikt voor het veilig laden van twee E-bike batterijen. De box is bestand tegen de extreme druk die ontstaat tijdens een explosie. De box houdt controle over het vuur en de hoge piektemperatuur, de zwaar giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het explosieve gedrag van vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

Aangezien er geen wet- en regelgeving is die aangeeft waar een opslagmedium aan moet voldoen is de Battery-Box vanuit het probleem en de praktijk ontwikkeld en mede daarom geschikt voor vele mogelijke situaties en toepassingen.

Acceptatie verzekeraars

De Battery-Box is getest met een praktijkgerichte testmethode, waarbij meer dan 60 E-bike en E-scooter batterijen tot ontbranding zijn gebracht. Mede daarom is de box door risicodeskundigen van de Nationale Nederlanden & ABN Amro goedgekeurd en voldoet hij aan de strenge eisen van de verzekeraars.

Risicoverlagend

Door de Battery-Box te gebruiken kunt u uw aandacht richten op uw werk en hoeft u zich geen zorgen te maken over brand en de giftige, corrosieve rookgassen.

Gebruiksgemak

De Battery-Box is simpel te gebruiken. Wanneer de deur niet goed gesloten is zal er een ledlamp gaan branden en na dertig seconden zal een audiosignaal klinken.

Veiligheid boven alles

De Battery-Box is ontwikkeld vanuit het probleem en volgens praktijkgerichte testmethodes getest. Hierdoor doet de box wat deze moet doen; een batterijbrand beheersen, zorgen dat uw zaak niet afbrandt en zorgen dat uw downtime geminimaliseerd wordt. 

Ontdek de gevaren van lithium-ion batterijen

Lithium-ion batterijen zijn tegenwoordig overal te vinden. Ze zijn populair doordat ze oplaadbaar en compact zijn en daarnaast veel energie kunnen opslaan. E-bikes, elektrische auto’s, maar ook speelgoed, telefoons, laptops, tablets, en gereedschap zijn allemaal uitgerust met een lithium-ion batterij.

Doordat er in de lithium-ion batterij zoveel energie zit, zijn gevaarlijke situaties niet uit te sluiten. Het laten vallen, vocht, verkeerde lader, te hoge temperatuur of ouderdom kan de batterij beschadigen en een reactie veroorzaken in een batterij. Dit begint in een cel die vervolgens andere cellen in het batterijpakket ook aansteekt. Dit noemt men een Thermal Runaway.

Brand

Als een batterij in brand vliegt ontstaan er extreem hoge temperaturen van wel 1100 graden Celsius. De ene cel veroorzaakt dan een kettingreactie wat gepaard gaat met het ventileren van brandbare gassen, vuur en giftige en corrosieve rook. Deze gassen kunnen exploderen waarbij batterijcellen tot wel 50 meter ver weg kunnen schieten waarbij meerdere brandhaarden kunnen ontstaan. Stelregel is, hoe groter het vermogen van een batterij, hoe groter de potentiële explosie en druk.

Maximaliseer uw veiligheid

Battery Control Europe biedt ‘veilig laden zonder toezicht’. Hierdoor kunt u uw e-bike batterij veilig opladen. Dit zorgt ervoor dat u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers, risico beperkt op gevolgschade en efficiënter kunt werken.

Batterijbrand, een actueel probleem

E-bikes en E-scooters zijn erg populair als bezorgvoertuig. Helaas vliegt er met regelmaat een accu in brand waarbij de schade in de miljoenen kan lopen, om nog maar te zwijgen over persoonlijke ongelukken.

Waardoor kan een accu ontbranden?

Een accu kan ontbranden omdat deze schade heeft opgelopen of verkeerd wordt geladen. Schade kan ontstaan wanneer een accu of fiets valt, verkeerd wordt geladen, vocht in de accu komt of gewoon ouderdom. Dit kan allemaal interne schade veroorzaken wat van buiten vaak niet te zien is maar wel tot onverwachte brand of een explosie kan leiden.

Altijd een volle batterij

Als ondernemer wilt u altijd volle batterijen hebben want dan kunt u op tijd en efficiënt uw werk kan doen. Tevreden klanten en rendement uit uw E-bikes halen zijn erg belangrijk om uw onderneming goed te laten draaien. Met de Battery-Box kunt u altijd veilig en zonder toezicht laden waardoor u van ’s ochtends tot ’s avonds volle batterijen heeft! Bijkomend voordeel is dat alle batterijen en laders netjes georganiseerd op een plek zijn waardoor u overzicht heeft en minder risico loopt op een lege batterij.

Meegroeien?

Groeit uw bedrijf? Geen probleem, de Battery-Box is gemaakt om met uw bedrijf mee te groeien! Heeft u vandaag vier E-bikes en over twee jaar zes? Dan kunt u er gewoon nog Battery-Box bij bestellen want de box is koppelbaar en kan naar wens worden uitgebreid.

Soort batterijbehuizing

Verschillende types behuizing gedragen zich ook anders. Bij aluminium behuizingen kan er meer druk op bouwen in de behuizing en ze zijn over het algemeen sterker dan een kunststof behuizing. Nieuwere behuizingen zijn vaak waterdicht met een IP67 rating. Hierdoor zal er nog meer druk ontwikkeld worden en dat is vanaf de buitenkant niet te zien. Daarmee is een batterijbrand vaak onverwacht en heeft het een grote impact.

Bij de ontbranding van de batterij ontstaan piektemperaturen van wel 1200 graden. Er komen ook veel rookgassen vrij, vele honderden liters per batterij. Het bevat onder andere het giftige en corrosieve waterstoffluoride. Naast de enorme schadepost is het rookgas ook erg schadelijk voor mens en dier. Een veilige afvoer van het rookgas is daarom wenselijk.

Wanneer de batterij in explodeert kunnen hete cellen rondvliegen en secundaire brandhaarden starten en zo meer schade aanrichten.

Maaltijd bezorgers hebben een actueel probleem

Afgelopen jaren zijn er meerdere branden in de maaltijdbezorging geweest die ontstaan zijn door een E-bike of E-scooter batterij. Veel van deze zaken zitten in oude panden of in de directe omgeving van appartementen. De schades kunnen in de miljoenen lopen en er is grote kans op persoonlijk letsel. Daarnaast beginnen de verzekeraars op te merken dat de premie versus schadelast uit de pas begint te lopen. Dit resulteert in hogere premies, hoger eigen risico, onverzekerbaarheid of het moeten treffen van veilige laad voorzieningen zoals de Battery-Box.

Wat kan de oorzaak zijn

In de food delivery worden E-bikes heel intensief gebruikt en vaak en lang opgeladen. Dit zorgt voor toegenomen risico. Een klein probleem met een batterij kan voor grote schade zorgen. Diverse oorzaken kunnen ervoor zorgen dat er schade aan de batterij optreedt; het laten vallen van batterij of fiets, gebruik van verkeerde lader, vocht in de batterij of ouderdom. 

Vragen over de battery box?

Lithium-ion batterijen zijn tegenwoordig overal te vinden. Ze zijn populair doordat ze oplaadbaar en compact zijn en daarnaast veel energie kunnen opslaan. E-bikes, elektrische auto’s, maar ook speelgoed, telefoons, laptops, tablets, en gereedschap zijn allemaal uitgerust met een lithium-ion batterij. Omdat er zoveel energie in zit is een lithium-ion batterij potentieel gevaarlijk. Het laten vallen, vocht, verkeerde lader, te hoge temperatuur of ouderdom kan de batterij beschadigen en een reactie veroorzaken in een batterij. Dit begint in een cel die vervolgens andere cellen in het batterijpakket ook aansteekt. Dit noemt men een Thermal Runaway.

Cijfers zijn lastig te vinden maar Brandweer Nederland & Stichting Salvage registreren zes tot acht incidenten per week. Dit betreft alleen de gemelde incidenten er zijn daarnaast nog vele incidenten waarbij de brandweer niet betrokken wordt en dus ook niet geregistreerd wordt.

Wanneer een accu in brand staat, steekt deze omliggende aan. Door het aantal batterijen op twee te houden verliest u nooit meer dan twee batterijen in plaats van de gehele voorraad. Hierdoor is er minder schade, kunt u blijven bezorgen, efficiënter werken en het omzetverlies beperken.

Dank u voor uw interesse. Wij helpen u graag de juiste keuzes te maken door met u te overleggen wat bij uw situatie past en voor welke toepassing u de boxen nodig heeft.

Een accu kan ontbranden omdat deze schade heeft opgelopen of verkeerd wordt geladen. Schade kan op ontstaan wanneer een accu of fiets valt, verkeerd wordt geladen, vocht in de accu komt of gewoon ouderdom. Dit kan allemaal interne schade veroorzaken welke van buiten vaak niet te zien is maar wel tot onverwachte brand of een explosie kan leiden.

In de batterij kan er kortsluiting ontstaan waardoor er een thermische reactie ontstaat, een zogeheten thermal runaway. De reactie zal zich qua temperatuur opbouwen en de cellen zullen daarbij warm worden en elkaar aansteken. Bij een bepaalde druk zal uit iedere cel brandbare gassen vrijkomen, waaronder het uiterst giftige en brandbare waterstoffluoride. Dit zal zich eerst voornamelijk ophopen in de behuizingen waardoor de druk toeneemt tot het punt dat deze open knapt of explodeert.

Battery Control heeft inmiddels ruim twee jaar testen uitgevoerd. De kennis en data uit deze testen zijn gebruikt om de Battery-box te ontwikkelen. De Battery-box houdt het vuur binnen en zorgt voor het afvoeren van de uiterst giftige en corrosieve rookgassen. De box heeft de volledige controle!

Als er batterijen vlak naast elkaar of op elkaar liggen dan zullen deze elkaar aansteken. Daarom is bewust gekozen om maximaal twee batterijen in een box te laden. Daarnaast worden lader en de batterij van elkaar gescheiden. Dit omdat het blok van de lader heel warm kan worden en de levensduur van de batterij kan verkorten of zelfs beschadigen.

De Battery-box is ontwikkeld met de maaltijd bezorg ondernemer in gedachte. Tijdens de drukke bezorgspits wil je volle batterijen hebben en kun je geen toezicht houden op welke batterij geen toezicht te hoeven houden op het laden van de batterijen. Op het juiste moment moeten de batterijen geladen zijn zodat u snel en efficiënt kunt bezorgen, tevreden klanten en bezorgers heeft en het meeste rendement uit uw E-bikes haalt. Met de Battery-box kunt u ook ‘s nachts laden! Zonder zorgen dat er iets gebeurt met bedrijf tijdens het laden. Wanneer de dag weer begint zijn de batterijen volledig geladen en klaar voor gebruik.

Bellen

Tijdens kantooruren

WhatsAppen

Neem direct contact op

Helpdesk

Uw vragen beantwoord

Mailen

24/7 beschikbaar

Contactinformatie

Hoofdkantoor
Delivery Support B.V.
Amersfoortsestraat 15e
3769 AD Soesterberg
KVK 65434749

 
© Delivery Support 2024 – Website laten maken door Digimedion

De Battery Box Brochure ontvangen?